Cubansk diskussion af cubansk kulturpolitik

Den Intellektuelle Debat  er navnet på en samling af tekster, der i februar 2007 gennem e-mails cirkulerede blandt intellektuelle på Cuba. Disse e-mails formede en virtuel, historisk debat omkring cubansk kulturpolitik i løbet af de sidste 48 år.

Det digitale tidsskrift Consenso samlede denne e-mail-debat, og udgav den på et samlet sted. Her vil man forhåbentligt kunne læse debatten i dansk oversættelse, e-mail for e-mail, forfatter for forfatter.

Det følgende er en oversættelse af introduktionen til Den Intellektuelle Debat, der er postet på Consenso -hjemmesiden:

“Som det allerede er kendt, begyndte det hele da den unge forfatter Jorge Ángel Pérez sendte udsendte en besked hvori han udtrykte sin overraskelse og modvilje over flere forskellige personers optræden på cubansk TV. Disse personer havde i 70’erne været hovedpersoner i en af de mest mørke årtier i nationalkulturen.

Umiddelbart herefter blandede essayisten Desiderio Navarro, kunstkritikeren Orlando Hernández og forfatterne Antón Arrufat, Reinaldo González og Arturo Arango sig i debatten. Dette gjorde de ved at benytte sig af e-mails, som cirkulerede i hundredevis af forskellige e-mail-adresser både indenfor og udenfor Cuba.

Tekstsamlingen, der kan læses her, har over hundrede bidragere, hvoraf mange har sendt mere end én besked. Der forekommer både de der har skrevet fra Cuba, men også de der har skrevet fra udlandet. Der forekommer beskeder af vedkommende personer, og dem der er underskrevet af ukendte personer, hvor pseudonymerne ikke mangler. Der er tekster, billeder og karrikaturer; der er akademikere, de passionerede og endvidere alle de deltagende synsvinkler.  

Kilderne har været forskellige, fra Granma-avisen til internettidsskriftet Encuentro, men grundlæggende har vi haft den generøse hjælp af venner, der har sendt os de beskeder de selv havde modtaget.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s